Zo creëer je een gezellige loungehoek rondom de haard

Een knapperend haardvuur en een gezellige loungehoek zijn perfect om te ontspannen na een lange dag. Je kan er tot rust komen, genieten van het gezelschap van vrienden en familie of gewoon een boek lezen op een koude winteravond. Het is een plek dat je zelf makkelijk kan creëren in huis. Vooral tijdens de koude wintermaanden is deze plek een echte must-have. Maar hoe creëer je nou een gezellige loungehoek rondom de haard?

De perfecte plek rondom de haard

Een haard in huis neemt een gezellige en warme sfeer met zich mee. Een houtkachel is erg geschikt om goed het huis te verwarmen. Daarom is het een goed idee om een gezellige loungehoek te creëren rondom dit centrale verwarmingspunt. Heeft jouw huis nog geen haard? Dan kan je zelf kiezen waar je deze wilt plaatsen. Je kan ervoor kiezen om de haard in het midden van de ruimte te zetten zodat de plek vanuit verschillende hoeken goed zichtbaar is. Ook wordt er vaak gekozen voor een inbouw houtkachel waarbij de haard gecombineerd wordt met de rest van het interieur. Het voordeel van een inbouw houtkachel is dat je zelf de stijl en het design kan kiezen. Weet je nog niet welke kachel je wilt in huis? Overleg dan eens met een kachelspecialist om alles opties te bekijken voor in jouw huis.

Comfortabele zitplaatsen

Om de perfecte loungehoek te creëren rondom de haard is het belangrijk dat je kiest voor comfortabele zitplaatsen. Denk aan zachte banken, fauteuils of zelfs grote zitzakken waarin je heerlijk kunt wegzakken onder het genot van de warme kachel. Zorg er in ieder geval voor dat de meubels voldoende zitruimte bieden voor jou en je gasten. De zitplaatsen zijn bedoeld om er lang in te kunnen zitten. Voeg daarom ook wat kussens en dekens toe om het nog comfortabeler te maken. Mix en match met de texturen en kleuren van de meubels en accessoires om een gezellig en warme sfeer te creëren.

Type verlichting

De juiste verlichting zorgt voor de perfecte sfeer. Overweeg om een combinatie van verlichting te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van tafellampen, vloerlampen en kaarsen. Neem verlichting waarvan je zelf de sterkte kan aanpassen. Dimbare verlichting geeft je namelijk de flexibiliteit om de sfeer aan te passen aan de gelegenheid. De haard geeft naast de warmte ook voldoende licht waardoor je de verlichting wat zachter kan zetten. Met de mogelijkheid om de sterkte van de verlichting aan te passen kan het licht helderder zetten voor activiteiten zoals lezen.

Een vloerkleed toevoegen

Voeg een groot vloerkleed toe in je loungehoek om ook de grond te verwarmen en extra textuur toe te voegen aan de ruimte. Kies een kleed dat past bij de stijl van je interieur en zorg ervoor dat het kleed groot genoeg is zodat alle meubels erop passen.

Decoratieve accessoires

Het toevoegen van decoratieve accessoires geeft je loungehoek een personal touch. Kies bijvoorbeeld voor schilderijen, foto’s, planten of kaarsen. Zorg ervoor dat ze bij jouw stijl passen en de warme sfeer verhogen van de ruimte.

Een loungehoek rondom de haard

Of je nu een bestaande haard hebt of van plan bent om er een toe te voegen, een loungehoek bij de haard geeft de ruimte in je huis een gezellige en warme sfeer. Hier kan je heerlijk zitten met vrienden en familie tijdens de koude winterdagen. Begin nu al met het creëren van jouw ontwerp en stijl!