Resultaat 1–24 van de 670 resultaten wordt getoond

Zitzak buiten

Wat is er lekkerder dan als het weer meezit om de zitzak mee naar buiten te nemen? Heerlijk zitten of liggen in de tuin, op het balkon of misschien wel op de boot. Het voordeel is dat een zitzak makkelijk te verplaatsen is, waardoor je er voor kunt kiezen om lekker in de zon te zitten of toch even de schaduw op te zoeken. Bovendien hebben ze een stevige hoes die ook tegen een beetje regen kan in het geval dat je de zitzak bent vergeten om mee naar binnen te nemen. Een outdoor zitzak is dus ideaal voor als er mooi weer in aantocht is!


Waar op letten bij het kopen van een zitzak voor buiten?

Wil je je zitzak mee naar buiten nemen? Heerlijk relaxen in je tuin, balkon of zelfs op de boot? Let dan bij het kopen van de zitzak op de volgende punten.

Materiaal van een outdoor zitzak

Wanneer je op zoek bent naar een buiten zitzak, is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal. Het materiaal moet namelijk weerbestendig zijn, waardoor het ook tegen regen kan. Kies bijvoorbeeld voor wheaterproof polyester, zoals de Outbag zitzak Meadow Plus . Dankzij de sterke hoes kun je zitzakken van dit materiaal elk seizoen buiten zetten en kunnen ze zelfs tegen regen en sneeuw! Dit materiaal is ook heel geschikt voor op de boot, want nat worden mag!
Een ander voordeel is dat wheaterproof zitzakken bestand tegen UV-straling. Zo kan jij lekker in je tuin of op je balkon van de zon genieten, zonder dat je zitzak snel verkleurd! Dit is extra belangrijk wanneer je voor een zitzak met een mooie en opvallende kleur hebt gekozen, zoals de Extreme Lounging B-Bag Mighty-B Zitzak – Aqua.

Schoonmaken

Doordat de meeste zitzakken voor buiten van weerbestendig materiaal zijn, kun je ze ook makkelijk schoonvegen met een vochtig doekje. Heb je hardnekkige vlekken? Kies dan met een zitzak met afneembare hoes, zoals de Sitting Point BeanBag BRAVA XXL. De afneembare hoes kan je makkelijk in de wasmachine stoppen, zodat het weer als nieuw aanvoelt!

Vulling in zitzak buiten

Het soort vulling van de zitzak is heel belangrijk. Groefweg zijn er twee soorten vullingen: EPS-parels en polystreenkorrels. EPS-parels zijn kleine ronde bolletjes die zich makkelijk naar jouw lichaam vormen en je lichaam stevigheid bieden. Polystreenkorrels zijn goedkoper, maar vormen zich minder goed naar jouw lichaam. Wanneer je een goede zit belangrijk vindt, kan je dus beter voor EPS-parels gaan. Daarnaast is het belang dat de vulling bijgevuld kan worden. Na een tijd kan de vulling namelijk volume verliezen, waardoor het minder comfortabel wordt. Een voorbeeld van een zitzak die je makkelijk kan bijvullen is de Ambient Lounge Outdoor Evolution Sofa. Deze bijvulbare zitzakken kan je vullen naar jouw zitcomfort!

Kortom of je nu op zoek bent naar een outdoor zitzak voor in je tuin, op het balkon of op de boot, wij hebben hem voor je!