Vijf voordelen waarom een zitzak ideaal is voor je kind

Vijf voordelen zitzak kind
Kinderen gaan al op jonge leeftijd zitten. In hun kinderstoeltje, daarna op de grond, op hun eigen stoeltje, op de bank… Een zitzak is ook een goed alternatief voor je kind! Waarom? Ik geef je hier vijf redenen waarom zitzakken ideaal zijn voor kinderen!

Een zitzak zit heerlijk!

Kinderen willen helemaal niet stijf op een stoel zitten, ze willen lekker hangen. Dat kan natuurlijk ook op een bank. Maar een bank is misschien voor jonge kinderen nog wat te groot. Dan is een kinder zitzak een goed alternatief. Bovendien vinden kinderen het vaak heerlijk om hun eigen plekje te hebben en als ze hun eigen zitzak hebben dan kunnen ze dat overal creëren.

Je kunt ze makkelijk verplaatsen

Dat is ook meteen het tweede voordeel van een zitzak voor kinderen; ze zijn makkelijk te verplaatsen. Overdag kan de zitzak in de woonkamer liggen zodat je kind daar lekker op kan zitten en spelen. Maar het ‘s avonds is het een kleine moeite om de zitzak mee te nemen naar de slaapkamer van je kind. Lekker makkelijk opgeruimd dus!

De hoes is wasbaar

Spelen is belangrijk voor kinderen en van spelen kun je vies worden. Wordt er binnen in huis gespeeld? Grote kans dat je huis dan ook wel eens vies wordt! De muren, de vloer, maar ook de bank en de tafel. De zitzak is hierbij natuurlijk ook geen uitzonderen. Als een zitzak vies wordt dan is het grote voordeel dat de hoes losgehaald kan worden en gewassen kan worden. Hele grote kans dat deze weer als nieuw uit de wasmachine komt! Hierdoor heb je niet alleen langer plezier van je meubelstuk, ook zal je kind meer vrijheid ervaren om lekker te kunnen spelen zonder bang te hoeven zijn iets vies te maken.

Er zijn speciale designs voor kinder zitzakken

Zitzakken zijn er in allerlei verschillende kleuren! Neutrale kleuren die goed bij je interieur kunnen passen, maar ook felle kleuren zoals de zitzakken van Loungies. Maar speciaal voor kinderen zijn er ook leuke designs verkrijgbaar! Zo is er de Donald Duck zitzak. Een tijdloze held voor heel veel kinderen! En zijn ze Donald Duck ontgroeid? Dan is het ook bij deze zitzak makkelijk om de hoes te vervangen voor een ander design!

Neem de zitzak mee naar buiten!

De laatste reden om een zitzak voor je kind te kopen is hierboven eigenlijk al genoemd; een zitzak is makkelijk overal te gebruiken. Maar heb je er al bij stilgestaan dat je een zitzak dus ook buiten kunt gebruiken? Neem hem lekker mee naar de camping, het strand of de boot! Zo heeft je kind een lekker vertrouwd eigen plekje!
Genoeg redenen dus om een heerlijke zitzak voor je kind te kopenen. Zelf ook nieuwsgierig? Ook voor jou heb ik vijf redenen op een rij gezet om een zitzak te kopen!