Vijf redenen om een zitzak te kopen

Vijf redenen om een zitzak te kopen

Zitzakken zijn heerlijk om te chillen

Een zitzak is anders dan een bank of een stoel. Je zit er op een andere manier op; lekker chill en relaxt. En als je een grote zitzak hebt dan kun je er heerlijk in wegkruipen. Sommige zijn zelfs geschikt voor twee personen! Bovendien heeft een zitzak ook een positief effect op je wervelkolom. Doordat de zitzak niet zo hard is als bijvoorbeeld een stoel en je er in wegzakt, heb je ook minder druk op je wervelkolom. Op deze manier ontspant je rug en ontspan je zelf ook!

Je kunt ze makkelijk verplaatsen

Een van de grootste voordelen van een zitzak is dat je ze makkelijk kunt oppakken en op een andere plek kunt neerleggen om te gebruiken. Op die manier heb je er meer plezier van dan bijvoorbeeld de bank die altijd op één vaste plek staat. Zo kun je snel een fijn zithoekje creëren op de plek waar je het op dat moment nodig hebt. Dat je ze kunt verplaatsen heeft als ander bijkomend voordeel dat je ze ook makkelijk kunt opbergen.

De hoes van de zitzak is wasbaar

Heb je vlekken in je bank of in een stoel? Dan is het verwijderen hiervan nog niet zo makkelijk. Je kunt vaak niet teveel water gebruiken en afhankelijk van de stof kan een vlek er moeilijker of makkelijker uitgaan. Bijna alle zitzakken hebben echter een afneembare hoes die in de wasmachine kan. Door de hoes te wassen krijg je niet alleen de vlekken eruit (meestal dan), je zitzak is daarna ook weer lekker fris en oogt nieuw.

Een bijkomend voordeel van de losse hoes is dat je deze ook makkelijk kunt vervangen. Niet alleen als de vlek er toch niet uitgaat, maar ook als je toe bent aan een nieuwe kleur in huis dan is het super handig dat de hoes los is. Een voorbeeld van een losse hoes die goed gewassen kan worden is de Terapy hoes.

Je kunt ze makkelijk mee naar buiten nemen

Omdat je de zitzak makkelijk kunt verplaatsen, kan deze ook makkelijk mee naar buiten. Elke zitzak kun je natuurlijk op je schone terras of balkon neerleggen. Maar je hebt ook echte outdoor zitzakken die zo meekunnen de tuin in. Deze hebben vaak een hoes die steviger is en zich makkelijk laat wassen. En heb je er ook al eens over nagedacht dat je een zitzak ook kunt meenemen naar het zwembad, het strand of de camping? Allemaal plekken waar je heerlijk kunt chillen met je outdoor zitzak.

Zitzakken zijn uitermate geschikt voor kinderen

Kinderen houden er vaak nog niet van om op een “echte” stoel te zitten. Een zitzak biedt dan een goed alternatief waar ze lekker op kunnen zitten of zelfs op kunnen liggen en op kunnen spelen.
Doordat de zitzak makkelijk verplaatsbaar is kun je ze gebruiken voor je kinderen door het hele huis. Ben je bijvoorbeeld aan het koken? Neem de zitzak en je kind mee naar de keuken. Op die manier is je kind dicht bij je en heeft toch zijn of haar eigen plekje.

 

Kortom, er zijn veel verschillende redenen om direct een zitzak te kopen.