Hoe maak je een zitzak schoon?

wassen reinigen zitzak

Een zitzak heeft weinig onderhoud nodig, maar toch het is fijn om dit soms te kunnen wassen of reinigen. Het schoonmaken van een zitzak is veel makkelijker dan het schoonmaken van andere meubels (zoals banken of stoelen), dit is dan ook voor veel mensen één van de voordelen om een zitzak te kopen. Hoe je je zitzak schoonmaakt is afhankelijk van het materiaal van je zitzak en of het een afneembare hoes is.

Zitzak wassen in de wasmachine

De meeste stoffen/katoenen zitzakken zijn makkelijk te wassen. De vulling van deze zitzakken zijn meestal uitneembaar, waardoor de hoes makkelijk gewassen kan worden. Deze hoezen mogen gewoon in de wasmachine (30 graden). Wel is het belangrijk dat de hoes niet in de droger gaat, omdat de hoes dan het risico loopt om te krimpen. Nadat de hoes in de wasmachine is geweest, moet de het daarom drogen aan de waslijn. Wanneer de hoes weer helemaal droog is, kan de vulling er weer in en is de zitzak weer helemaal schoon. Alle zitzakken van Terapy hebben een afritsbare hoes die makkelijk te wassen is.

Zitzak reinigen met doekje

Bij sommige zitzakken loop je met wassen het risico dat de zitzak krimpt, zijn vorm verliest of verkleurt. In deze gevallen is het aan te raden om de zitzak te reinigen in plaats van te wassen. De zitzak kan worden gereinigd met behulp een vochtig microvezeldoekje. Wanneer er een grote vlek op je zitzak zit die niet met een doekje weg te krijgen is, kan je gebruik maken van vlek verwijderaar. Laat de zitzak na het afnemen met het microvezeldoekje even drogen en je bent klaar!

Outdoor zitzakken schoonmaken

Veel zitzakken voor buiten zijn weatherproof en hoeven daardoor in principe niet schoongemaakt te worden. Wel kan het zijn dat er een vlek op is gekomen. Wanneer dit het geval is, kan je de zitzak ook beter reinigen. Je hoeft er alleen maar een vochtige doek overheen en is de vlek weer weg!

Fatboy schoonmaken

Het wassen van een Fatboy kan soms net wat anders zijn dan bij andere zitzakken. De Fatboy zitzak Original is makkelijk te reinigen met een doek, lauwwarm water en groene zeep. Hier kan je de meeste vlekken al mee weg krijgen! Wanneer je een Stonewashed of Outdoor zitzak hebt, kan je de hoes binnenstebuiten op 30 graden wassen. Let er wel op dat je de rits van de hoes altijd sluit. De Velvet Fatboy zitzakken kunnen met een vochtige doek gereinigd worden of met de hand gewassen. Heb je alles geprobeerd, maar krijg je de vlekken er niet uit? Geen nood! Fatboy maakt gebruik van hoezen die je makkelijk er af kan halen. Zo kan je in de ergste gevallen altijd de hoes vervangen.

Het schoonmaken van een zitzak is dus niet lastig. Kijk voordat je de zitzak schoon gaat maken of je beter kunt wassen of reinigen. Na het schoonmaken is je zitzak weer zo goed als nieuw. Succes!

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.